Wat is huidtherapie? 

Huidtherapie is nog een vrij onbekend beroep wat in 1975 is opgericht. Door het oprichten van deze specialisme hoeven mensen met huidklachten niet altijd meer naar een dermatoloog of plastisch chirurg. Op dit moment zijn er ruim 1000 huidtherapeuten werkzaam in Nederland.

Huidtherapie is geregistreerd in de wet Beroepen in de individuele gezondheidszorg - BIG artikel 34. Na afronden van de wettelijk erkende HBO-opleiding Huidtherapie mag er onder de titel huidtherapeut gewerkt worden en is dan ook aangesloten bij de beroepsorganisatie Nederlandse Vereniging van Huidtherapeut - NVH.

Wat doet de huidtherapeut?

Een huidtherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van een zieke of beschadigde huid. Vrouw of man, jong tot oud kan bij de huidtherapeut terecht voor een huidprobleem. De huidtherapeuten van praktijk Huidtherapie Breevaart zijn breed geschoold en hun werkveld is dan ook erg afwisselend.

Medische en cosmetische behandelingen zoals hieronder valt onder algemene huidtherapie.

Acne therapie
(o.a. Dieptereiniging, fruitzuurpeelings, littekenbehandeling)

Camouflage therapie
(o.a. Kleurverschil te verminderen d.m.v. camouflage of licht-laserapparaat)

Coagulatie therapie
(o.a. Behandeling van goedaardige huidtumoren/steelwratjes)

Laserontharing
(o.a. Ongewenste (over)beharing in het gelaat of op het lichaam)

Oedeem therapie
(o.a. Behandeling na (borst)kanker, lymfoedeem, lipoedeem, vermoeide benen)

Therapeutische elastische kousen
(o.a. Confectie of op maat gemaakte steunkousen)

Stap voor stap naar een betere huid

Een huidaandoening heeft niet alleen invloed op iemands lichamelijke gezondheid maar kan ook leiden tot gevoel van schaamte en gevoelens van minderwaardigheid tot gevolg.
Om het gehele plaatje in beeld te krijgen wordt er samen stap voor stap gewerkt naar een gezondere huid. Eerst zal er een vrijblijvend en gratis intakegesprek plaats vinden waarbij een aantal stappen nauwkeurig worden besproken.

- Onderzoek
Het begint met een persoonlijk gesprek waarin u uw klachten en verwachtingen naar voren brengt. Het behandelgebied wordt onderzocht en er worden vragen gesteld betreffende uw medische voorgeschiedenis. Er zullen eventueel foto's en andere metingen worden toegepast.

- Behandelplan
De huidtherapeut bepaalt samen met u het behandelplan. De resultaten van het voorgaand onderzoek zijn daarbij richtgevend.

- Behandeltraject
Na de vaststelling van het behandelplan volgen de behandelingen. De huidtherapeut beschikt over verschillende vaardigheden en technieken om het optimale resultaat te behalen.

- Aanvullende adviezen
Er zullen tijdens en na de behandelingen adviezen gegeven worden door de huidtherapeut. Deze adviezen zijn bedoeld ter ondersteuning van de behandeling of ter voorkoming van herhaling van de klacht.

- Evaluatie
De voortgang van het behandeltraject zal regelmatig tijdens de behandelingen worden geëvalueerd. Waar nodig zal het behandelplan bijgesteld, gestaakt of volgens plan afgerond worden.

Locatie en contact

Heeft u vragen en/of wilt u een afspraak maken
dan kan dat door te bellen of mailen.

Huidtherapie Breevaart is gelegen midden in Almkerk en
in Werkendam en er is voldoende ruimte om te parkeren
indien u met de auto komt.

Zowel de praktijk in Almkerk als Werkendam zijn rolstoeltoegankelijk en de behandelruimtes zijn gevestigd op de begane grond.

Knotwilg 2A
4286 DE Almkerk

Raadhuislaan 2-055
4251 VS Werkendam

Telefoon     06 - 122 798 13
E-mail     info@huidtherapiebreevaart.nl

Adres & Contact

Knotwilg 2A
4286 DE Almkerk

Raadhuislaan 2-055
4251 VS Werkendam

☞   info@huidtherapiebreevaart.nl
☏  06 - 122 798 13

Openingstijden

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag en er wordt uitsluitend behandeld op afspraak.

//